Monday, February 2, 2009

neighborhood recommendation #3: hangout.

an obvious place i have to recommend is restaurant tori. i wasn't sure how to label it, though, since it is my fave for lunch, coffee, brunch, and breakfast. i don't visit every day, but several times a week -- enough to be such a household name that the staff are not always certain whether they already took my order or not.

tori is a great spot to meet friends for coffee or just linger by yourself in the corner reading a magazine. the clientele consists mainly of regulars and many of us seem to live in the neighborhood. there is something extremely comforting in seeing familiar faces on a regular basis even if i do not know them personally. somehow the place reminds me of my hangout in brooklyn, called atlas cafe, where the same crowd gathered daily over their laptops (me amongst them) and enjoyed the atmosphere sipping beautifully roasted coffee.

tori's big plus over atlas -- in addition to being located diagonally opposite my home instead of the other side of the atlantic ocean -- is great food. almost every sunday i stroll over with a group of friends for breakfast to enjoy a cheese and tomato toast, some scrambled eggs, and some loud chatter. their daily lunch menu usually has some good old home cooking and fresh fish and the serving size is generous. the famous meatballs are such a staple dish that when i was part of creating kortteliravintola kerttu in me olde hometowne of turku, we included a version of the dish on the menu, and it's been a huge success ever since.

strictly on a walk-in basis, they take no reservations, but sometimes are willing to extend their kitchen opening hours if you're running late with the munchies. they've improved their service speed significantly from a few years ago when it was excruciatingly slow, and now things usually go quite smoothly... unless the staff is relying on reino to help out, because then you just have to live with the warmest and sweetest waiter creating ultimate chaos.

4 comments:

Anonymous said...

Tori on mainio paikka - aamiaisten suurena ystävänä paikka ansaitsee erikoispaikan sydämessäni. Teillä Helsingissä aamiaistarjontaa kyllä on muutoinkin aika mukavasti nykyään - lucky you!

En arvannutkaan että olet antanut kontribuutiosi Kertun ruokalistan laadintaan. Jallupullat ovat mainio annos - niin se alkuperäinen kuin Kertunkin. Asun aivan väärällä suunnalla Kerttuun nähden, mutta makoisien hamppareiden ja jallupullien vuoksi tieni vie sinne silti aina joskus.

Mukava kortteliravintola, vaikka tuollainen Torin kaltainen, kelpaisi kyllä mieluusti tänne Marttiinkin! Tietty kesällä terasseja riittää ja lähellä sijaitsevat Rocca ja eritoten Herman ovat tietenkin loistavia. Mutta just tuollainen rento, mutkaton hengailupaikka puuttuu. Pippurimyllyn Hugossa on kyllä mainiot purilaiset, mutta en muuten koe sitä oikein omakseni. :)

stellagee said...

helsingin aamiastarjonta on kyllä melko loistava... "melko", heh, koska sitä tulee kyltymättömäksi näköjään kun asiat ovat liian hyvin. turku on tässä suhteessa todella huonossa jamassa ja se muistuu mieleen joka kerta, kun tulen visiitille. harmillista.

turussa on ylipäätään se ketjuravintoloiden valta-asema kummallisen vahva. lähinnä ihmettelen asiakastyytyväisyyttä, jonka täytyy olla melkoinen, koska raflat ovat torin ympäristössä täynnä jatkuvasti. en yksinkertaisesti ymmärrä miten jengi viitsii tunkea sitä moskaa suuhunsa ja vielä niillä hinnoilla. itsenäiset pienet ravintolat ovat kyllä tasoltaan ihan ok, mutta niitä on niin kovin vähän.

kerttu on vähän niin kuin mun visuaalinen projekti, itse asiassa. olen vastuussa isosta osaa sisustuksesta, graafisesta ilmeestä (paitsi logosta), ruokalistoista (sekä niistä väsyineistä jutuista niissä listoissa), ja ne seinillä liihottavat styroksi-leppikset olen maalannut käsin mun sirkkalankadun yksiön lattialla... mainoksiakin tein joskus, mutta en sitten helsinkiin muuton.

Anonymous said...

Wow, hieno homma tuo Kerttu! Se on alusta asti ollut kovasti mun mieleeni, vaikka ihan vakipaikaksi ei muodostunutkaan (olen koko ajan asunut vähän väärällä suunnalla noihin kulmiin nähden).

Mä en voisi olla enempää samaa mieltä tuosta ketju-asiasta! Mä en tajua turkulaisia (enkä suomalaisia muutenkaan; tää on ihan käsittämätön etukorttilandia tätä nykyä...), ja olen paasannut tästä asiasta niin paljon että kaikki mun tutut on varmaan jo ihan täynnä mun palopuheita. Mut onneksi tosiaan pienten yksittäisten paikkojen taso on Turussa ihan kelpoa: lounaspaikoista Mami (joka on ihan huippu, pisteet sille!), Blanko, kauppahallin Kado-sushi ja Panini täyttää aika hyvin mun tarpeeni. Kahvihammasta parantelen etupäässä Cafe Artissa: nyt kun niillä on oma paahtimo, kahvi on vielä parempaa kuin ennen. Se on taivaallista. Ja Mansikkapaikassa (Piispankadulla) käyn kanssa toisinaan. Kakut on ihania - ja paikassa viiltävää nostalgiaa. Asuimme ennen siinä talossa, ja kahvilassa tuli siihen aikaan vierailtua paljonkin.

Käytkö muuten Gran Delicatossa? Se on mun Helsinki-suosikki nro. 1! Ihanaa kahvia ja ihania leipiä!

stellagee said...

gran delicato ei ole ihan kulmilla, mutta olen nauttinut siellä erittäinkin kelvollisen patongin. pari kertaa olen kyllä kesällä koittanut sisälle, mutta joko paikka on ollut täynnä tai kiinni... kahvi siis vielä kokeilulistalla!