Sunday, March 1, 2009

let's make a deal, ok?

i am officially enraged every time i see the commercial requesting funding for renny harlin's movie on mannerheim. seriously? by appealing to people's nationalistic sentiments, they want donations for ego-boosting a director whose rendition will most likely be crappy. the worst thing is that the people their plea will above all seduce are those already worse off: veterans and pensioners. for f***s sake, people!

may this be my official petition: if you by any chance have a spare 50€ lying around, donate it to a children's charity of your choice, such as save the children. pretty please.

2 comments:

maire said...

moon messis. luin iltiksen sivuilt tai jostain et marskii ei tuu et nyt täytyy ihmisten nata massii sitä varten. eka luulin et se oli läppä, oikeesti.

jyrkkä ei hrlinin rahottamisel.

stellagee said...

mulle tällaiset kansallisylpeyteen verhotut projektit aiheuttaa ihan hirveää kiristelyä -- erityisesti, kun lama ja sen odotus koskettavat kauhean monia ihmisiä.

tietysti leffa työllistäisi (eli sillä olisi positiivisia vaikutuksia), mutta silti mainoskampanja televisiossa, kännykkäviestein (sain sitten sedu koskiselta ryhmätekstarin, että "osta lippu, minäkin ostin") ja verkossa painostaen tuntuu niin ylimitoitetulta ja väärinkohdennetulta rahastukselta, että puistattaa.