Monday, April 19, 2010

day'n'night.

not long ago i told you about how sometimes a perfectly decent outfit can make me feel out of place. it's a fairly strange phenomenon that is entirely dependent on my personal nature as an expressive dresser.

and yes, despite my monochromatic, simple and tediously ordinary looks, i sense the little details of my outfits in a way that's probably inconceivable to anyone else. thus, my style reflects my nature as a nitpicker...

whilst i can totally miss the mark with an outfit choice i am comforted by the fact that there are certain looks i feel comfortable in regardless of the situation and time of day. the one below is one of them. a clever black dress, tights and comfy shoes.

dress by zara, tights by wolford, booties by prada, bracelet by jimmy choo for h&m.

i got the dress at least three years ago from zara – i cannot remember exactly when because i've worn it so much that i lose track of time. incredibly for me, i also have no recollection of the first time i wore it. only once have i doubted the suitability of it: my mother's funeral did not taint my relationship with the lbd although i feared i could never wear it again. the dress has become a staple i cannot imagine what i'd do without...

here are the perks: the shape works whether i am feeling fat or fine with my frame. the length is short enough to never feel too heavy but not too short to appear risque. the thin wool adjusts to almost every season from early fall to late spring. because it's a merge between sleeveless and cap-sleeved, it feels formal enough at night, but not too bare for day. the fluttery sleeve-fronts add a girlish detail while the collar adds credibility and design attuned feel. moreover, there are pockets for when i'm feeling nervous.

the only downside is that it is made of wool and summer wear is out of the question. oh, and that i cannot wear it every day because it needs to be washed from time to time. for someone else it might feel too dressy, but i've hardly felt ott with it. thus, the perfect dress.

do you have a works-every-time outfit of your own?

7 comments:

Anna said...

who's that lurking behind your legs?

Salka said...

Upea mekko ja kuvausassari bongattu :) Minustakin mekko näyttää siltä, että se taipuu jokaiseen tilanteeseen, itse en ehkä näin lonkalta kykene sanomaan, mikä omista vaatteistani olisi vastaava, mutta kun aloin pohtia, eipä mikään muu vaate noussut mieleeni, kuin American Apparelin tunika, jossa on venepääntie. Rakastan sen yksinkertaisen nerokasta leikkausta, se käy niin töihin kuin iltamenoihin! Tosin mikään hienojen juhlien vaate se ei valitettavasti ole, kiitos ribbitrikoon. Täytyykin laittaa harkintaan vastaavanlaisen mallin etsiminen juuri villakankaisena! ( tosin, se varmaan tietää ompeluhommia..)

stellagee said...

anna, that would be jorma-irmeli, my 11-year-old puppy who's anxious about getting to her bed on the other side of the door behind me. she's blind and closed doors trouble her little head...

salka, kiitos, kuvausassari on harvoin mukana, mutta kappas kun ehtikin ainoaan siedettävään kokovartalokuvaan edestä.

puuvillaribbi ei tosiaan taivu ihan hienoimpiin juhliin edes asustamalla, mutta toisaalta samaan tapaan ohut villa voi olla liian raskas. kyllä se vaan taitaa olla niin, että ajatus yhdestä, kaikkialla toimivasta pikkumustasta on ihan mahdoton. ainakin meille mekkofaneille... heh.

e. said...

Jostain muusta kuin puuvilla valmistetut jerseymekot taipuvat itse asiassa yllättävän moneen, ellei kaikkiin tilaisuuksiin mielestäni! Sellaisen täydellisen metsästäminen vain on minullakin kesken - mutta ainakin tiedän, mitä haen.

Sillä aikaa minulla on lempihameeni. Se on samettia, noin 3 (4) vuotta sitten hankittu ja siinä on ihanat taskut. Pallohame ja neuletakki ovat (tylsä) turvaunivormuni, joilla voin mennä minne vain - yläosaa vaihtamalla & asustamalla käytän hamettani avajaisissa, kokkareilla, baarissa, elokuvissa, luennoilla ja töissä pahoina ja erityisen hyvinä päivinä, sukujuhlissa, ensitreffeillä ja silloin, kun pitää pystyä juoksemaan bussiin eikä tiedä mitä muuta päivästä vielä tulee.

stellagee said...

e., olen ihan samaa mieltä. moni viskoosi- sun muu sekoitejersey näyttää hyvinkin skarpilta ja toimii juhlassa.

täydellinen hame kuulostaa oikeasti järjettömän kätevältä vaatekappaleelta. valikoima yläosia muuntaa sen ihan mihin vain, eikö? kun mäkin vielä osaisin käyttää hameita – jostakin syystä tunnen oloni mukavammaksi mekossa...

Anna said...

Sun täydellinen mekko on tosiaan täydellinen! Ihana leikkaus, elegantti matsku.

Kyllä mullakin on tiettyjä luottokamoja, joihin turvaudun aina kun siltä tuntuu. Talvella sellainen on ainakin Vuokon musta, villainen, yksinkertaisen nerokas, laadukas neulemekko. Neulemekot ovat muuten parhaimmillaan todellisia huippuvaatteita: tyylikkäitä, hienostuneen sensuelleja, hyvin monenlaisiin tilanteisiin muuntuvia. Tuonkin yksilön ainoa ongelma on se, että se on villaa: ei käy kesällä.

Luottovaatteistani useimmat ovat mustia. Tykkään kyllä kamalasti väreistäkin, mutta todelliset jokatilanteen pelastajat ovat silti lähes poikkeuksetta mustia. Ei-musta pelastava vaatekappale voisi olla vaikka Kipikude-haaremihousuni. Aina kun vedän ne jalkaan, tunnen oloni saman tien hyväksi, luontevaksi, kauniiksikin. Se on taikaa - parhaissa vaatteissa totisesti on sitä!

stellagee said...

anna, kiitos. tämä todellakin on mun lempimekkoni. neulemekot ovat nerokkaita, mutta tosiaan materiaali ratkaisee paljon. vaikka kesällä villasekoitekin voi toimia, niin sen pitää olla todella ohutta... nyyh.

ja kuten sullakin, luottovaatteet ovat mustia. tosin niin on suurin osa mun vaatekaapin sisällöstä anyways, mutta kuitenkin...