Monday, April 26, 2010

digg sigg.

carrying a bottle of water with you was a fad some years back even in finland. i remember worrying over the amount of needless waste in a country where the water supply is not only clean but abundant and available and distances between places are short and the weather hardly overwhelmingly hot. people sipping from plastic bottles made me uncomfortable especially because they seemed to do it out of habit rather than need.

disclaimer: not saying that i knew whether they actually did need their water or that there weren't or aren't worse habits than drinking water. just to make that clear.

obviously there are times when a bottle of water is essential, such as sports and hiking and other such activities. my friends in nyc have raved about their sigg bottles for some years now, and although i see their relevance in a city that is hot like an inferno during summer and where you might be stuck in the subway for hours during rush hour, i never considered getting one myself. i just thought they were a little too outdoorsy to my taste.

the aluminum bottle is molded out of a single piece and has the benefit of holding the fresh taste of water considerably better than plastic – i'm sure you all know the foul taste that forms quite soon in a plastic bottle. aluminum is lightweight and durable – siggs have been deemed the toughest water bottles around. moreover, the bottles are 100% recyclable.

the brand has promoted different causes and designers in the past years and new temporary models and designs appear yearly. they have become collectable quite paradoxically for a product that's supposed to overcome the need for several items performing the same task, and have been made part of moma's permanent collection. you can even design your own at siggskins.

there are two reasons i am particularly excited about sigg right now. first, one of their most recent collaborations happens to be with finlandia vodka who are launching a charity water bottle with designs from klaus haapaniemi. quite exquisite and what great promotion of a finnish talent and brand, right?the finlandia charity bottles will be available on 3 may 2010 from here (the site is still inactive but should be up by that date).

secondly, i wanted one of those until a couple of weeks ago when i was offered a bottle that came accompanied with the magical combo of words "vivienne" and "westwood". as it turns out, i impressed a representative of the bottles with my dj'ing and he wanted to give me one of the limited edition bottles. they will be distributed backstage at westwood shows to promote awareness of more ecological ways to consume water and sold in limited numbers at westwood stores and online. now i've got my own with distinctive westwood slogans.

in case you thought blogging was a productive method to get tons of freebies, i beg to differ to the extent that i am constantly amazed how gracious and generous people are when stumbled upon randomly irl.

thus, although i adore the haapaniemi prints, i lucked out in getting my political fashionista version of the product. picnic time, i'm ready!

do you carry a water bottle with you? what kind?

8 comments:

Frank said...

Guardianissa oli jokin aika sitten artikkeli, jossa kovasti kyseenalaistettiin ihmisten tarvetta jatkuvasti mukana kulkevalle vesipullolle. Kirjoittaja tosin tuntui ajattelevan, että vesipullo on aina uutena ostettu, ja että ostamisen syy on hanaveden kuviteltu huono laatu ja pulloveden trendikkyys. Sekä artikkelia että tätä tekstiä lukiessa tuli lievä (ja jossain määrin aiheen vierestä menevä) vastareaktio: kyllä minä oikeasti tarvitsen sitä vesipulloani! Eniten hämmennyin kuitenkin siitä, kuinka erilaisia mielikuvia samasta asiasta voi olla. Mukana kulkeva vesipullo ei edusta minulle terveellistä elämäntapaa tai muuta vastaavaa vaan varautumista arjen realiteetteihin. Asuin pitkään sellaisella seudulla, jossa joka paikkaan oli pitkä automatka ja jossa kahviloita ym. ei ollut - ja vaikka nykyisin kaupungissa asuessa vesipullo ei ole samanlainen välttämättömyys, näemmä pidän sitä edelleen osoituksena jostain kumman arkijärjestä... Joka tapauksessa, kiitos vinkistä - tuollaiselle vähän kestävämmälle pullolle olisi kyllä tarvetta (ellen sitä ennen puhu itseäni pihalle tästä kaikkeen varautuvasta asenteesta).

Jaakko said...

mulla o hiuka issuei pulloveden kanssa. osin koska aina sellasen ostettuani unohdan sen melkeen täysnäisenä autoon tai junaan tai mihi vaan ja toisekseen mua kans aina ihmetyttäny hiukan nimenomaan vesi muovipullossa. se alkaa maistumaan aika tympeelle jossai välissä, ennemmin tai myöhemmin.

mun yks koulukaveri hollannissa latki vettä jatkuvasti pullosta mut se oli se yks ja sama pullo mitä se täytii eli siin oli kyse enmmänki veden tarpeesta ei niinkään halusta roudata vesipulloa mukanaan..

ja sit on tää kun olen asunu ikäni maissa mis kraanavesi on puhdasta ja hyvää ja sitä tule aina vaan en o ihan päässy jyvälle siitä kaupan vedestä, mulle on täys mysteeri maksaa aineesta mitä tulee "ilmaseks" kotona niin paljon ku jaksan juoda. hja seuraavana mulla on pyöriny mielessä et jos vesi pullotetaan paikasssa kaukana kotoa lennätetään tänne ja annetaan olla kaupassa myynnissä tietty aika voik se olla enää niin frääshiä et se olis oikeest hyvää?

mut koska vettä pulloisa menee koko ajan, ja kuten sanoit on hetkiä ja tilanteita kus e oikeesti tulee ihan tarpeeseen, komppaan kovin kaikkea kestävämpää ja laadukkampaa siinä mielessä. myöskään ei haittaa jos pullot on edustavan näkösiä ja mun makuun klaus haapaniemen kuvat on äärest nättejä, pidän kovin. seuraavana taikasanat "vivienne" ja "westwood" myöskään harvoin tuottaa pettymystä.

mut mä pidän vedestä ihan sairaan paljon. mä pidän veden äänestä ja asuminen veden lähellä tai äärellä on mulle jotenki tärkeetä. Hollannissa en asunu meren kupees mut se maa on niin täynnä vettä et sitä ei ees oikeestaan huomannu. pitäisin uimisestakin, tai kaikesta vedessä plutaamisesta mut koen uimahallit ja uimalat jotenkin.. ei-kivoina-paikkoina. mun hienoimpia kokemuksia oli juoda vettä suoraan vuoristopurosta berlevågin kukkuloilla. the good old days.

Anu said...

Mä kannan joskus pullovettä mukanani, erityisesti kesällä ja lapsen kanssa liikkuessa ja varsinkin pitemmillä reissuilla (joko lapselle juotavaksi tai naamanpesuun). Mun vesi on yleensä hanavettä siinä yhdessä ja samassa puolen litran vissypullossa, jota olen käyttänyt jo pitkään. Se on siitä kätevä, että pullo on kevyt eikä niin haittaa, jos sen hukkaa matkan varrella johonkin.

Kuplatonta pullovettä en osta oikeastaan ikinä ja kuplallistakin hyvin harvoin.

Pullovedessä (siis siinä valmiiksi pullotetussa) ei sinänsä ole tässä maassa mitään tolkkua, koska hanasta tulee juomakelpoista vettä. Nykyään sentään vesipullotkin ovat pantillisia, joten jäteongelma on pienempi kuin ennen.

Espanjassa kaikki joivat pullovettä (hanavesi on siellä periaatteessa juotavaa, mutta järkyttävän makuista). Vaikka siellä on olevinaan joku panttijärjestelmä, se ei tunnu toimivan kovin tehokkaasti, vaan kaikki kadunvarsien roskikset olivat kesähelteillä täynnä tyhjiä vesipulloja. Olisi kiva tietää, kuinka monta tonnia tyhjiä muovipulloja siellä päätyy kaatopaikoille vuosittain (tai sitten ei...).

inke / issues said...

Kätevä idea tollanen mukana kanniskeltava vodkapullo, sillähän korvaa veden kätevästi!

Anna said...

Mä kanniskelen nykyään melkein aina vesipulloa matkassa kun olen Tytön kanssa liikenteessä - samoista syitä kuin Anukin. Lapsi tarvitsee juotavaa ja käsien ja nassunpesunestettä. Mukana kulkeva pullo on - niin ikään - vanha puolen litran kivennäisvesipullo.

Periaatteessa vastustan pulloveden ostamista tällaisissa paikoissa, joissa kraanavesi on kuitenkin ihan juomakelpoista. Käytännössä kuitenkin välillä sorrun ostamaan sitä, sillä etenkin kesällä Turun juomavesi maistuu välillä tosi pahalta. Vissyä en oikeastaan ikinä juo - en käytännössä lainkaan juo limsojakaan. En vaan oikein tykkää niistä.

MUTTA. Piknikeistä pidän sitten sitäkin enemmän. Joten KIITOS tuosta oivallisesta pullovinkistä! Mä haluun ehdottomasti kesäksi tuollaisen!

stellagee said...

frank, sattuisitko muistamaan artikkelista tarkemmin – yritin hakea sitä guardianin sivuilta, mutta en onnistunut...

mutta aivan totta, mielikuvat vesipulloista varmasti vaihtelevat suuresti, ja osa vesipullojen kuljettajista kantaa niitä trendikkyyden vuoksi. mutta selvästikään eivät kaikki kuten näistäkin kommenteista selviää.

mitä ilmeisimmin yleinen asenne varustautumiseen vaikuttaa tässäkin asiassa olennaisesti: minä touhotan siihen malliin huolettomasti, että jätän talvella automatkalta takin kotiin ja kaliforniassa eläessäni en koskaan muistanut varata vesipulloa autoon ruuhkien tms. varalta. arjen realiteetit eivät siis paina suunnitelmissani kovinkaan paljon eivätkä varmaankaan riittävästi – siksi en ehkä niitä edes havainnoidessani kauheasti ajattele mahdollisina syinä.

jaakko, suurin osa ihmisistä, joiden tiedän kuljettavan vesipulloa mukanaan, käyttävät samaa pulloa useasti. tosin kai nekin täytyy välillä vaihtaa ja ainakin tiskata kunnolla (?). joskus lukioiässä kehitin itselleni tavan naukkailla vettä päivän mittaan, ja syntynyt vedentarve oli aika pitkälle tottumiskysymys. tosin juon nykyisin aivan liian vähän, joten tottuminen litkimiseen olisi ehkä pelkästään hyväksi. pullotettua vettä en osaa ostaa, ellei ole pakko.

vesi on jees ja westwood-vesi ehkä inan verran enempi jees (hähää!). katotaan kuinka pian mä unohdan tuon pullon jonnekin tai hajotan sen, taitava kun olen...

anu, lapsen kanssa liikkuessa on ihan selvää, että vettä tarvitsee olla. sama juttu koiran kanssa kesällä, jolloin mullakin on tähän asti kulkenut pieni vissypullo (ja kuppi) mukana.

jotenkin kauhistuttaa aina kun ajattelee sitä määrää muovipulloja, jotka koristavat maapallon vähemmän hyvin putkitettuja alueita...

inke, älä paljasta mun perimmäisiä motiiveja...

anna, jep, lapsi asettaa ihan omat tarpeensa. mä tykkään vissystä kovasti (siitä perinteisestä isokuplaisesta), mutta aika harvoin tulee juotua – se ei vie janoa mun mielestä.

juu, piknikit on parhaita ja aion harrastaa niitä kesällä paljon. ei muuta kuin pullot mukaan ja kolistelemaan johonkin puistoon.

Frank said...

Tuli näköjään liioiteltua kutsumalla tätä artikkeliksi. Mutta käsitteli se vesipulloja kuitenkin :D
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/wordofmouth/2010/apr/09/suckers-bottled-water

stellagee said...

frank, kiitos! vaikuttaa ihan asialliselta kolumnilta ja sinänsä ihan pätevä pointti: ylenmääräinen nesteytys lienee arkielämässä aika tarpeetonta.