Wednesday, April 14, 2010

black!

pics from here.

although my spring trip is planned and paid for, another reason to leave the country again before 8 august appeared to lure me into the depths of blackness.

i'm sure you've noted i wear black. i love meself some black every day. black works for me in ways other (non)colors never can.

i also have a fondness for the minimalism of belgian fashion. i find the folds and drapes of antwerp educated designers superior to most others. their immersion into ancient costume study shows in impeccable ways regardless of their personal style of expression.

the city that celebrates fashion design obviously has a museum dedicated to this art, and they are holding an exhibition titled black – a fitting theme for a city known for its history for dyeing fabric. the theme is approached through painting, historic costume, contemporary fashion and the expressive variety of different materials.

i guess it's time to visit belgium.

7 comments:

Jaakko said...

mein hollannin opettaja kerto meille ku käytii tutustuus kouluun aikoinaa et siellä eka vuos opiskellaan pelkästään historiaa ja historiallisilla kaavoilla eli kuulostaa dorkalta toi mun sanavalinta, ja toisena vuonna keskitytään pelkästään eri etnisiin vaatteisiin, sen enempää mulle ei o jääny mieleen/tarkennettu asiaa silloin visiitillä. seurattiin hetken aikaa ekan vuoden (!) opiskelijoiden oppituntia ja oh sweet jesus.. siinä vaiheessa muutamat opiskelijat muotoili 1800-luvun jakkua nuken päälle, sisältäen hurjat määrät yksityiskohtia.

mut kaiken kaikkiaan, antwerpenin koulu on maailmassa ihan omaa luokkaansa. kuten tavallaan antwerpen kaupunkinakin. sen pari kertaa ku olen visiteerannu kulmilla on mieleen jääny ekakskin se miten muoti jotenkin.. leijuu koko kyläm päällä ja toiseksi antwerpenin rautatieasema. ekalla kerralla ku olin siellä soi ambient ja koko asema oli valaistu äärest tyylikkäästi jättäen fiiliksen pimeydestä. tokal kerral ei ollu samaa fiilistä mut toisaalta mielikuva elää niin vahvasti et edelleen antwerpenin asema on mun mielessä maailman kaunein.

oon haaveillu pitkää et menis hollanti moikkaa kamui ees pitkäks viikolopuks mut sit voiski yhdistää siihen kätevästi belgian reissun kans.. voi ku olis ihanaa.

Salka said...

Jaakon kommentin jälkeen olisin todellakin valmis keräämään kimpsut ja kampsut ja muuttamaan tuonne! Kaupunki, jossa rautatieasemalla soi ambient, ei voi olla kuin loistavuutta <3 ( varsinkin tämänkin päiväisen vr-kävellen olisit jo perillä kokemuksen jälkeen..). Musta näyttely kuullostaa todellakin tutustumisen arvoiselta!

stellagee said...

jaakko, joo mä muistelin, että sä joskus kerroit mulle tuosta opintorakenteesta. aika uskomatonta ja järjettömän siistiä. (kurinalaisuus vetoaa muhun jotennii...)

haluaisin todellakin tutustua kaupunkiin, ja sun kuvailusi jälkeen yhä enemmän. kohta ebookers jo laulaa ja chi-ching...

salka, eikö kuulostakin mielettömältä?! kaupunki, näyttely, kaikki. haluanhaluanhaluan.

Antti said...

Joo, suosittelen ehdottomasti Antwerpenissa käyntiä ja tuo museokin on näkemisen arvoinen! Samalla reissulla sit Bryssel joka sekin on ihan älyttömän kiva kaupunki - sen tylsä maine ei todellakaan pidä paikkaansa. Sitä mä kyllä ihmettelen että mistä ne Antwerpenilaiset ostaa ruokaa kun siellä on pelkkiä vaate- ja timanttikauppoja...

stellagee said...

antti, jesh, jotenkin kalskahtaa ihastuttan ylelliseltä tuo ajatus timantti- ja vaatekaupoista...

Anna said...

Antwerpenin koulukunnan hartaana ihailijana olen jo kauan haaveillut pääsystä kaupunkiin - ja tietenkin myös tuohon museoon!

Ja tuo näyttely kuulostaa tosi kiinnostavalta! Kiitos paljon vinkistä.

stellagee said...

anna, mäkin olen kovasti asiasta haaveillut, mutta taidan olla jotenkin lomakohderajoittunut, kun en ole katsonut sitä kuitenkaan yksinään riittäväksi kohteeksi. miksiköhän ihmeessä? olisiko näyttely se riittävä syy...