Thursday, October 28, 2010

myke it special.

most of us own something from ikea, be it an entire set of furniture bought almost at once when in dire need – because the only place most of us can get a set of furniture at once is this massive global interior decoration phenomenon from sweden – or something that's stuck throughout the years. their basics adorn households everywhere, and i am quite convinced that many people share my frustration with their items being so recognizable.

we've got, for example, a few expedit bookshelf units which are the only inexpensive ones on the market that hold the mass of books we own. i'd like to get a set of string, but so far they're just a little too expensive to buy en masse. i found a really nice shelving system from boconcept, but was told that it wasn't designed to hold books... okey.

thus, we're dealing with ikea.

for those of you who share my detriment – and why not for you who actually love your unmistakable ikea pieces – there's a new service for practically unlimited customization options: mykea.after realizing that ikea furniture is totally standardized, the people at mykea saw a clear spot for offering several designs that can be adapted to the most popular ikea lines, such as the billy bookshelf and malm beds and dressers. the vinyl cover is attached with soapy water and can be removed with heat and sticker remover, but knowing the base material, i would not really recommend removing one...

the idea seems original and sociable: they let you submit your own print and offer accepted designers a percentage of any of their prints sold. their prices are low – which also means that the 10% going to the artist is prolly not too much – but keeping such a product affordable is probably a good selling point.

click to enlarge.

there aren't many i'd consider at present time, but the selection seems to be growing. if i end up having my malm dresser for longer than i'd prefer, i might just consider getting a couple of sailorettes on it...

what do you think?

6 comments:

Jaakko said...

mullahan on tietty suuri rakkaus ikeaan samal taval ku kaikkeen muuhunki ruotsalaiseen (h&m, army of lovers..) mut tajuun niin kovin hyvin ja oon ite samaa sarjaa etten vaan oikeen tykkää et se ikea on niin vahvasti ja boldattuna lukemas jokases huonekalus. mikä tietty outoo ku niin sitä paikkaa loveen..

tää kuulostaa aika kliffalt tää.. kustomointi (?)palvelu. mut tavallaan taas mul nostaa sisäinen käsityöläinen ja martta päätään ja alkaa funssaan et miksei sit laita ite, et hio ja maalaa jos puinen kapone kysees mut tietty, ei vältsyyn oo tiloi ja sillai koska se vaati ain oman aikans ja paikkans. okei tää vapaa-ajattelija taas eksyy reissun päälle..

MUTTA tuo stringin sivun kun aukasee ni siel on ihan siis superkivannäköst hyllykköö ja tavaraa, kun vallan ollaan just mein vuokrakasarmin keittiöö koitettu diilaa kivammaks ja se vaatii just sen et saadaan kliffaa hyllyy seinäl mihin voidaan laittaa mein mariskoolit ja mueslipurkit (mitkä ollaan ostettu ikeast, tietty ja muesli lidlist..)

ei mulla nyt muuta, koitan saada aivot taas heräämään (miks mä tuun aina kommentoimaan just heräämisen jälkeen..? hmm..)

Antti said...

Mä oon seurannu tätä jo useamman vuoden - valtaosa ihan kauheita mut joskus jotain hauskoja ideoitakin löytyy:

http://ikeahacker.blogspot.com/

ja sitte toinen mistä kans löytää tekstiilejä ikean kamoihin on

http://www.bemz.com/

Ooks muuten huomannut uusimman ikean idean: http://www.marmai.fi/uutiset/article525897.ece?s=u&wtm=marmai-29102010

Salka said...

Mä oon Jaakon kanssa samoilla linjoilla, miksi ei sitten samantein kustomoisi itse? Koska silloinhan ainakin saisi persoonallisemman kalusteen, varsinkin jos noista tarroista tulee hitti :) Tosin mä vähän pahoin pelkään, ettei Ikean huonekaluja oikein voi kustomoida, aika kepoisia osa niistä nimittäin on, nimimerkillä sohvapöytä täytyisi uusia.

Eräs nainen jonka kanssa juttelin viime viikolla siteerasi aika hyvin, " minua ei niin haittaa se, että joltain löytyy kotoa samanlaisia juttuja, mutta taas samanlaiset vaatteet harmittavat enemmän". Koti on kuitenkin ns. pyhä paikka, ja aika harva loppujen lopuksi toisen kotiin pääsee vieraisille, jolloin mahdolliset identtiset sisustukset eivät herätä huomiota, kuin sitten esim. se, että joka toisella vastaantulijalla olisi H&M:n parkatakki.

stellagee said...

jaakko, niin, mä en oikein tiedä miten ikean itse kustomointi toimisi: kun matskut on mitä on, niin aika monen kohdalla taitaa tulla vastaan vaan sula mahdottomuus tehdä yhtään mitään... mä oikeasti epäilen sitäkin, että voiko noita tarroja poistaa niin, että alta paljastuu vielä siedettävä pinta.

stringit on mahtavia! mutta pikkasen kalliita kokonaisen seinän kerralla peittämiseen. mutta just mueslipurkille passelit, kyl.

antti, mahtavaa! toi hacker on melkoisen kreisi ja sekava, mutta onhan siellä hienoja joukossa. ja olisin tarvinnut tuota tekstiililinkkiä aikoinaan, kun koira päätti raapia sohvan takaosan ruvelle eikä koko sohvamallistoa enää ollut kaupoissa. höh.

en oikein tiedä mitä tuosta vaatejutusta sanoisi... wau, saas nähdä pukeututaanko kohta ikeaan.

salka, sepä se, niiden matskut ei oikein kestä muuta kuin kokoamiskäsittelyä. tosin en usko, että nuo tarratkaan välttämättä niin hiteiksi muodostuu... mutta mistä sitä tietää.

on varmaan ihan totta, että useimmille se kodin sisustus ei ole niin herkkä paikka, mutta mulle se vähän on. ehkä se johtuu siitä, että suomalaiset kodit ovat usein niin tylsiä laatikoita rakenteellisesti, että yhtenäiset huonekalut tekevät niistä vieläkin persoonattomampia – mun isoin kammotus on ajatus ikea-kodista, sellaisesta katalogin harmonisesta ja tunnistettavasta kokonaisuudesta. sen voi tosin toteuttaa ikealla tai ilman ikeaa...

Anu said...

Meillä on sterkkakaappina Ikean Lack-yöpöytä, joka oli alunperin sininen, mutta on maalattu harmaaksi, siitä on poistettu keskimmäinen hylly, kiinnitetty pyörät alle ja viimeisimpänä asensimme siihen läpinäkymättömän oven, jotta perheen nuorimmainen jättäisi stereot rauhaan. Ovi on tehty kiilakehyksestä ja verhokankaasta (kaukosäädin toimii kankaan läpi). Ovi on kiinni toisesta laidasta saranalla ja toisesta magneetilla.

Eli kyllä niitä näköjään voi kustomoida aika pitkällekin. Tuo Lack on siis sitä halvinta pehkupahvikamaa, mutta on ollut yllättävän kestävä ja toimiva tuossa käytössä.

Jaa niin, mä olen myös tehnyt lapselle majan Ikean pinnasänkyverhosta (Fabler vai mikä sen nimi nyt oli) ja vanhasta pyöreästä matosta. Ja olen muutenkin hakenut sieltä säläosastolta kaikenlaista askartelutarviketta. Ikeasta löytyy raaka-ainetta joka lähtöön.

stellagee said...

anu, tuo teidän projekti kuulostaa just noilta ikea-hackerin parhaimmistoilta. se kai tuossakin on olennaista, että menee ekalla kerralla ns. putkeen eli jos lack-höttöön hioo tai porailee vähänkin väärään kohtaan, niin homma on förbi.

hienoa, että ikea toimii materiaalipankkina – mäkin olen sieltä kaikenlaista hyödyllistä (ja ei niin hyödyllistä) kyllä löytänyt, vaikken kauheasti itse mitään kasailekaan.