Friday, January 22, 2010

oops, i did it again.

last night was the opening of olav christopher jenssen's exhibition panorama at kiasma. the norwegian is known for his expressive colors and complex surface treatments. his gestural abstracts treaded lightly on the more somber tones and the emphasis was on pastels creating a feeling of abject, insular joy.

i do recommend going, if contemporary abstract painting strikes a favorable chord in yer heart. the collection of works is recent and surprisingly numerous. the art can be found on the fifth floor of the museum until 28 march 2010.

and speaking of attending events... i hesitated going to the opening because it was so cold out, but just fifteen minutes before decided to hop on the tram. incidentally, since i among a few others received a bitch-slap in the comment box of stella's blog for supposedly going underdressed to a party – the launch event of a blogger community called indiedays – i could not help but giggle and shoot a quick iphone pic of my outfit last night.

beanie and men's cardigan by cos, purple tank top by american apparel, cross pendant by antti asplund (from the goodie bag from indiedays launch – thank you ladies, i had a blast!), leopard print jeans by dr denim, boots by alexander wang, champagne by veuve clicquot.

the comment in question, "champagne and stretchy jersey just do not go together", raised some eyebrows here for the sheer absurdity of the implications. even a triple clarification on the type of party in question did not alter her judgment. sincerely, i do understand feeling critical of people for breaking the etiquette, but somehow it never occurred to me that the variety of drink offered at a party could determine whether or not your outfit was fitting. i mean, it really is out of the guest's hands what type of refreshments are being served, right?

although this time i was definitely underdressed, i feel incredibly blessed (for lack of a better word) to aver that in my life champagne and t-shirt jersey definitely do mesh. oh snap.

8 comments:

Min-a said...

Äh, suomalainen juhlapukeutuminen tuntuu olevan joko kaavoihin kangistunutta tai muuten vain täysin pihalla. Arvostelun kohteeksi voi joutua yhtä hyvin käyttämällä sandaalien kera kärkivahvistettuja sukkahousuja tai ei sukkahousuja ollenkaan (olen kuullut molemmat versiot ihan elävässä elämässä), yli- tai alipukeutumalla, pukeutumalla 'tätimäisesti' tai liian nuorekkaasti, paljastamalla liikaa tai liian vähän...
En ymmärrä, miksi kaiken juhlapukeutumisen tulisi ammentaa vaikutteensa lukion vanhojentansseista. ;)

Annu said...

Ahhahhaa. :D

Maria said...

lol about the comment!!
ps ahh I forgot the opening totally though I'm in Kiasmas youth art group called Kultu and everything =(

Salka said...

Etiketit on tarkoitettu rikottaviksi, kun sen tekee taiten ja tietoisesti-sun mekkosi oli ehdottomasti yksi upeimmista tuolla id-bileissä ( ja muutenkin näytit upealta!)! ( sanoo hän, joka on ollut häissä pukeutuneena mustaan, ja muutenkin aina kapinoinut kaikkia pukeutumismuodollisuuksia kohtaan omalla tavallaan :) )

Salka said...

O-ou, ja muuten olen tahattomasti matkinut sinua-huomasinpa vasta äsken oman profiilikuvauksen tekstin olevan vastaavan kun sulla: me myself and I. Hupsua, ja kuvittelin olevani nokkela ja originelli, mutta alitajunta teki näemmä tepposet :D

stellagee said...

min-a, hyvin kiteytetty. vaikka mä aivan ehdottomasti kannatan etiketin tuntemusta ja sen kunnioittamista, niin juuri siitä tuntemisesta yleensä seuraa se, että osataan toimia siten, että kaikilla on mukavaa (etiketin perustarkoitus) eikä vain sokeasti toistamalla ulkoa opeteltuja sääntöjä.

tässä tapauksessa ei tietenkään ollut kyse edes etikettirikkomuksesta, vaan jonkun päänsisäisestä fiksaatiosta. mut sellasta.

annu, oh snap.

maria, i thought it was hilarious. and well, you should've been there, but you cannot be everywhere all the time, right.

salka, heh, kiitos. musta mä näytin kääpiölepakolta, mutta mikäs siinä, on sekin ihan toimiva look.

etiketin rikkominen on taitolaji: esim hääpukeutumisen lähtökohtanahan on perinteisesti kunnioittaa juhlaa ja antaa morsiamen loistaa. valkoinen on kielletty, koska se on varattu morsiamelle, mutta ihan yhtälailla voi pukeutua väärin menemällä perinteisiin häihin räiskyvässä punaisessa riehakkaasti stailattuna, jos tietää, että morsian on vaikka hieman hissukka. musta on ollut kielletty surupukeutumisassosiaation vuoksi, mutta koska juhlapukeutumisessa musta on yleistynyt, voisi sanoa ettei se enää ole perinteisimmissäkään häissä moka. ainakaan mun tuttavapiirissäni häät eivät ole yleensä ihan sieltä perinteisimmästä päästä, anyways...

me myself and i ei liene (understatement of the year) mun originelliletkautus, joten ihan vaan rennosti. ;D

inke / issues said...

...no nyt kun mä luin tän, muistin että meillä olisi ollut kutsu tuonne.

Saakelin saakeli.

stellagee said...

inke, kannattaa mennä katsomaan!