Thursday, June 18, 2009

shed it, sailor!

well, the vote was clear and so was my decision: off came the hair.
after a rather radical hair alteration it is easy to get startled with your own image. i, nevertheless, instantly "recognized" the face from years ago and felt comfy right away.

i'm sure you can relate to the feeling of novelty you get when stepping out with a new haircut for the first time. you're just that bit more self-conscious and aware of your presence. a nervous tick flicking a piece of hair to its proper place. glancing at your image in shop windows. checking that everything is all right. at home you pucker in front of the mirror and take a good critical look, you try out outfits to find which suit the new you the best. check the angles of your face. smooth and puff, scrunch and sleek. it is a very tactile process in addition to visual stimulation.

the first time out feels like homecoming. i had to dj at beatroot, so i chose something comfy and unfrilly. without actually going for it, the tattooed sailor reflected my mood perfectly: a recycled cotton tee from h&m men's department, vintage brooches on both sleeves, cheap monday jeans and a pair of zara heels i bought over a year ago but never wore before. (and, yeah, i had some trouble focusing my eyes on anything else than my camera operating hand...)

i'm definitely liking it and feel, contrary to my fears, prettier (or something like that, dunno really) than in a long while. now i just have to get used to the (positive and negative) attention again...

16 comments:

Anna said...

Sä näytät hyvältä, loistokkaalta!!! Mikä nainen!! Näytät tosi feminiiniseltä ja siron kauniilta ilman tukkaa.

Ja fantsu idea tuo rossien käyttö hihoissa! Makeeta! Saakos lainata ideaa?

P.S. Kuvaat muuten tosi hyvin niitä fiiliksiä jotka tulee kun on uusi look. Just tollasta se on. :)

Apricot said...

Oot kyllä rohkea. Monelle tukka on niin tärkeä osa naisellisuutta etc, mutta sä uskalsit leikata kaiken pois. Näytät siitä huolimatta upealta! Itse olen monen monta kertaa miettinyt hiuksien pois leikkaamista, mutta minä näyttäisin luultavasti superurpolta ilman hiuksia ;P

Esba said...

:D

Nyt aurinkorasvaa nahkaan, ettei pää heti pala! Hauskaa juhannusta!

Sugar Kane said...

Olet kyllä kaunis! Just tollasessa poika-lookissakin, tai just siinä, all woman!

Vaikka mä itse olen tällainen pitkätukkanyynä nykyään, mulle ei ole avautunut pitkien (avonaisten) kutrien naisellisuus? Tai mitä yhteyttä niillä on ihmisen naisellisuuden kanssa. Siis tää klisee, että tsiksi avaa ponnarin ja ottaa rillit pois, niin kaikki huutaa wo-hoo.

stellagee said...

kiitos, tytöt, tasapuolisesti ja syvään niiaten :D

anna, tietty vaan saat lainata. se on mun vanha tapani ryhdistää äijätten paitoja.

apricot, ekalla kerralla tukan leikkaaminen jännittää, kun ei ole mitään tietoa siitä millainen se pää oikeasti alla on. päänahassakin saattaa olla yllätyksiä... nyt mä olen jo vanha tekijä. :)

sugar kane, tuosta feminiinisyysasiasta aion kirjoittaa lähiaikoina, koska se on nyt hiukan pinnassa... joten kommentoin vain sen verran, että on melko jännää havaita miten sukupuolittavat merkit toimivat kokonaisuutena. tällä hetkellä rötkötän maastohousuissa, löysässä mainosteepaidassa ja meikittä odottamassa mökillelähtöä, ja voin sanoa, että mielikuvasta alkaa olla Nainen aika kaukana...

esba, juu. suojakertoimet pilviin!

hauskaa juhannusta itse kullekin!

Sugar Kane said...

Odotan kirjoitelmaasi tuosta aiheesta kieli tavallistakin pidemmällä! kaikinpuolin mainiota juhannusta sullekin!

m. said...

JEE! juuri näin, rintarossit hihassa ovat piste iin päälle!! Hienoa! tukkakasa näyttää marsulle....... :)

maire said...

niin hyvä päätös ja lopputulos. then again kalju nainen tatskat ju nou the score, mä en oikee voi olla pitämättä.

mahtavaa juhannusta hei sulle ja kaikil.

Birger Jaarli said...

Hei huippua, ihan mahtavaa! Tohon kaljuun sopii loistavasti ihan minkalaiset korvikset tahansa, mita isommat sen paremmat! Ei oo fleda tiella!

Terveisia muuten entisesta kotikaupungistasi Nykista, oon taalla parin kuukauden duunikeikalla. Muiden blogien lukeminen on jaany mut sun pitaa aina tsekata!

Ja hyvat jussit!

Anu said...

Hienoa, näytät mahtavalta!

Feminiinisyysasia on näköjään pinnalla nyt (kadonneen tukan myötä...), mullakin on keskeneräinen kirjoitus aiheesta työn alla, yritän saada tänään valmiiksi.

Pee said...

Mahtavaa ja upeeta! Kalju nainen on mun mielestä ollut aina niin upea näky (siis silloin kun se näyttää hyvältä ja sopii, sä oot siinä onnistunut), rohkeudesta saa kanssa extrapisteitä!

stellagee said...

hei, kiitos ja kumarrus tällä kertaa! ja nyt mä punastelen täällä, kun mun blogia jaksetaan lukea... kivaa.

Vimps said...

Oi, se sopii sinulle niin hyvin! Olen sanaton: olet kaunis.

stellagee said...

vimps, kiitos :) *punastus*

Anonymous said...

Sulla on todella kaunis pää. Mä oon ihan sanaton. Ja ehkä hiukan ihastunut. -Linda

stellagee said...

kiitos. :D