Monday, July 13, 2009

ray in the midst of rain.

it's been pouring rain all day and i've had zilch to do. being forced inside turns me into a wriggler of the worst caliber and i've walked anxiously around the flat. what could be better than to think about clothes, then, right?

like so many of my fellow bloggers, i've secondhand hunted a pair of levi 501's, and finally found the time to cut them into shorts. i preferred a longish inseam to maximize wearability, just like anna. i also think the length is the most flattering to my legs, which aren't exactly on the shapely side.

during my hunt i witnessed vanity sizing in action. my normal jeans size is 26"-28" depending on brand, but i barely squeezed myself into a 29" 501. these ones i bought slightly baggy and come with a 31" waist – and are not exactly huge. sizing has definitely changed lately...

shape matters are also behind my love for shoes with ankle straps. while they supposedly shorten the legs i prefer the illusion of an ankle they create. since i was born with cankles instead of slim and shapely ankles my attempt to fool the eye overrides the desire to retain the semblance of a long pair of limbs.

the rain and my corporeal proportions gave incentive to dig out these beauties: canary yellow versace sandals with studs. i love studs in all forms and these softies are a perennial favorite. they perk up a casual outfit instantly and on days like these, they bring in the sun.


meta-issue: the sandals are in need of help, though. the heel broke off a while ago and i took them to the cobbler only to realize that stockmann does not offer helpful or skilled work when it comes to quality shoes. steer clear of them. i also lost a stud while dancing away some night and need a new one. where to go, where to go... recommendations? the place in viiskulma is really not all that although it's the only spot i'd use in helsinki. i need somewhere they'd rip the heel off and position it again and i'm sure you can relate to my hesitation in asking for that. damnit, i miss cobblers with skill and pride that london and nyc are full of.

6 comments:

Sugar Kane said...

Sä inspiroit mua, kapearemmiset ja sirot remmikorkkarit (joita mulla on vintagena ns. riittävästi), näyttää tosi hyvältä pitkälahkeisemman denimshortsin (jotka mulla siis jo on...) kanssa. Onneksi en tullut alkukesstä investoineeksi sittenkään kaikkiin niihin platformeihin ja tolppakorkoihin, mitä TARVITSIN (ne diskokengät oli superhalvat), nyt taas mun sielu ja silmät halajaa kapeeta (tai kolmionmallista?hmmmm) ja mun mittapuulla matalahkoa korkoa. Ehkä siks, että platoolla keikkuvia ihmisiä näkyy taas jo kylillä ihan riittävästi niitäkin.

Onneksi on tullut hankittua kenkävarastoa!

"Remmi katkaisee säären" on taas noita juttuja, joita pitää tarkastella tapauskohtaisesti, nämä ainakin näyttävät just hyvälle. Terveisin toinen nilkaton.

stellagee said...

hei, kiitos. on kivaa olla inspiroiva :)

mä myös pidättäydyin liiallisesti innostumasta tolpista ja platformeista (ja hankin nuo yhdet topshopista), kun kaapissa oleva valikoima on kuitenkin monipuolinen ja kunnollinen.

ja hei, sullahan on megasääret. terveisin kade.

Vimps said...

Hakaniemen torin laidalla on suutari, joka on huoltanut monin tavoin alati kasvavaa kenkävalikoimaani - on vaihdettu kumi- ja metallikorkolappuja, tehty puolipohjia, kursittu kokoon ratkenneita saumoja, korjattu repeämä, ainakin...

Suutari on jo eläkeikää lähestyvä setä, mutta todellakin osaa asiansa. Ja on selkeästi edullisempi hinnoissaan kuin monet Helsingin suutarit.

Voin siis lämpimästi suositella! Terveisin nimimerkki Vein suutariin kerralla 14 paria kenkiä.

stellagee said...

vimps, kiitos vinkistä. suutarin metsästäminen on ihan painajaismaista... mutta koska mä olen raijannut tusinan kenkiä lontoseen suutarointia varten, mä varmaan saan itseni ja kalossini myös hakikseen asti. viiskulman suutari on kesälomalla, mutta pikkulintu lauloi, että kolmikulmassa toimiva paikka olisi myös ihan laadukas... nämä on niin vaikeita.

Anna said...

Noi Versacet on NIIIIIN ihanat. Sulla on kyllä sellainen kenkäkokoelma, ettei kellään toisella! Oikeesti.

Mä olen aika paljon käyttänyt maltillisia korkoja ja siroja sandaaleja viime viikkoina kanssa. Jotenkin niitten mittasuhteet pukee mun pientä jalkaani minusta aika kivasti - joskin tykkään myös massiivisista ja veistoksellisista jutuista kovasti. Nilkoista kun puhutte: mä olen aina tykännyt mun nilkoista, jotka on oikeesti tosi sirot ja nätit. Mut mun polvista EN tykkää, ne on klohmot. Voikos polvet jotenkin vaihtaa?? :)

Ihana farkkushortsilook sulla tässä!! Love it! Ja Levis-kokoproblematiikka: mulla on ihan samansuuntaisia kokemuksia kuin sulla. Mun tavallisin vyötärötuumakoko nykymitoituksessa on 28, näissä vintage-Leviksissä ne mun suosikkipoikaystävät (joissa siis edelleen lahje tallella) on 30 - ja nuo superlöysät polvihousuni muistaakseni peräti 34!! Jos yrittäisin saada nyky kolmenelosia pysymään ylhäällä, eipä onnistuisi! Että niin ne tuumat tuntuvat muuttuvan muotoaan...

stellagee said...

kiitos, anna. mulla on itse asiassa jonnin verran ongelmia matalampien korkojen kanssa juuri verrattavissa olevasta syystä kuin sulla: eli isohkoon jalkaan sopii paremmin kunnolla korkea korko niin vaikutelma ei ole niin hessuhopo.

sullakin on mun mielestä hyvinkin kauniit sääret, mutta "polviongelmaa" symppaan. kokonaisuutena mun jalat ei ole sieltä vahvimmasta päästä, mutta näillä mennään mitä on annettu, sano.

nuo kokovaihtelut ovat todella arkipäivää, vaikka muutos on selvästi ollut suurempaan päin. mulla on supertiukat farkut tuumakoossa 28 ja sitten toiset, jotka roikkuvat mukavat 10cm haaroista, nekin 28. ei voi tietää sovittamatta, ei.