Friday, September 30, 2011

fall barlotto.

the best purchase of this fall has without a doubt been our vegetable dryer.
yellowfeet + trumpets of death. gotta love the names of these delicious little fungi.


with limited freezer space, a flourishing garden and a shared love of mushroom picking, our stocks are overflowing. drying shrooms and veggies feels almost like cheating: vast piles shrink into diminutive heaps that promise a year long pleasure.
all dried out: mushrooms and leek.


since we had not dried anything previously, i had to make sure everything turned out all right. hence, i took a bag of organic barley – local, nutricious and much smaller in both carbon and water footprint than rice – and simmered it with dried leek and mushrooms until a creamy "barlotto" decorated my plate.
barley, veggie stock, leek, mushrooms, butter, salt and pepper. that's it.


simple and delicious.


4 comments:

Salka said...

Mäkin haluaisin kasviskuivurin, tosin veikkaan sen olevan järkevämpi ostos silloin, jos on kasvimaa tai omenapuita tms. omasta takaa ( teiltähän kasvimaa löytyy), kuin että joutuu turvautumaan kaupan antimiin. Mutta vielä joku päivä! ( Tai sit sinä jonain päivänä, jolloin mulla on sellaiset tilukset, mistä löytyy sauna, virittelen kuivausstudion sinne-mikäli kasvisten jne.kuivaaminen saunassa ylipäänsä onnistuu..)

Ja hei, myöhästyneet synttärionnittelut!:)

stellagee said...

salka, tuo on oikeasti ihan mieletön laite! ja vaikka meillä on sauna, niin mua jotenkin pelotti sen valjastus kuivaushommiin – on kuulemma lämpötilojen kanssa tarkkaa pelailua ja kuivuri hoitaa homman vaivattomasti.

(joskaan ei hajuttomasti... purjossa on aika stydi sipulin haju.)

ja vanha kiittää!

Anna said...

Kuivuri on ihan loistava keksintö. Hurisee tälläkin hetkellä. Lauantaina kun kerättiin 30 litraa suppiksiä. Ylihuomenna täytyy hakea lisää.

Mä en ole kuivannut muuta, kuin sieniä ja mansikoita, mutta pitäis testata jotain muutakin. Kauanko tossa purjon kuivaamisessa meni?

stellagee said...

anna, se todella on!

purjossa meni muutamia tunteja: meillä on kerrosversio, jossa alataso kuivuu nopeimmin, joten en oikein osaa sanoa tarkkaa aikaa. hiukan kauemmin kuin suppiksissa kuitenkin...